Wat is de meest geschikte vloer voor je tuinhuis?

Geplaatst op

Als je een tuinhuis in je tuin hebt, dan heb je ook na te denken over wat een geschikt soort vloer is hiervoor. Er bestaan verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Elk met een eigen voor en nadelen. Het kan nog best wel lastig zijn om hier een duidelijke en met zekerheid goede keuze in te maken. Om je een handje offerte helpen hebben we daarom deze blog geschreven. Hier kun je lezen welke vloeren er beschikbaar zijn en waar je voor zou kunnen kiezen voor jouw tuinhuis.

#1: een houten vloer

Een houten vloer is de meest voorkomende vloer wanneer het gaat om een vloer voor de tuinhuizen Er zijn verschillende redenen voor waarom dit het geval is. Een van de belangrijkste reden hiervoor is dat een houten vloer namelijk goedkoop te maken is. Daarnaast is hout een materiaal wat veelvuldig beschikbaar is en daardoor ook relatief goedkoop is. Eén van de nadelen van een houten vloer is echter dat deze minder goed bestand is tegen het weer en wind van de buitenlucht. Iets wat regelmatig voor kan komen, is dat een houten vloer op een zeker moment zal beginnen te rotten. Je bent dan stukken verder van huis! In het ergste geval zou je dan namelijk de volledige vloer moeten vervangen.

#2 een gietvloer

Gietvloeren zijn erg veelzijdige vloeren ze zijn stevig en ook nog flexibel. Indien je een tuinhuis hebt die goed is afgesloten en waar dus weinig regen en wind naar binnen kan komen, dan kun je ook overwegen om eventueel een gietvloer te laten plaatsen in je tuinhuis. Een gietvloer is ook erg goed bestand tegen krassen en is eenvoudig schoon te maken. Dat is erg fijn wanneer je niet teveel tijd wil steken in het schoonhouden van je tuinhuis.

#3 een stenen vloer

Tenslotte is er over de mogelijkheid om te kiezen voor een stenen vloer ook hierin zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een vloer van eenvoudige stoeptegels, of het zo bont maken als je zelf wilt! Sommige mensen plaatsen natuurstenen vloeren in hun tuinhuis. De Steenen vloer is ook van nature vrij sterk het betekent dus dat beschadigingen niet heel snel zullen optreden. Daarentegen is een stenen vloer stukken minder flexibel. Dat betekent dat wanneer er bijvoorbeeld een glas wijn valt, je er zeker van kunt zijn dat deze zal breken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je graag met leuke ideeën. Lees onze blogs hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ annekestuintje.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden

Pin It on Pinterest