Voordelen van een vijver in je tuin

Geplaatst op

Het hebben van een ruime tuin is tegenwoordig een luxe, met name in de grotere steden is het tegenwoordig nauwelijks mogelijk om een woning te huren of kopen inclusief tuin. De tuin is een belangrijk onderdeel van je onderkomen en zorgt voor een heerlijke plek om je even terug te trekken en tot rust te komen of juist te genieten van een drankje in de zon met vrienden en vriendinnen. Het inrichten van een tuin is vrij eenvoudig. Je kunt er namelijk zelf voor kiezen hoeveel tijd je kwijt wilt zijn aan het onderhouden van je tuin. Wanneer je geen of weinig tijd hebt om je tuin te onderhouden, raden we aan om veel gebruik te maken van tegels en zo min mogelijk planten te laten groeien. Ben je daarentegen een echte natuur- en dierenliefhebbers? Dan kun je jezelf helemaal uitleven en past een vijver goed bij je tuin. In dit blog laten we je zien wat de voordelen hiervan zijn.

 Eyecatcher

De voornaamste reden om een vijver aan te leggen in je achtertuin is omdat het een echte eyecatcher is en het zorgt voor een natuurlijk en levendige tuin. Vijvers veranderen het aanzicht van een tuin enorm en creëren een luxe sfeer. Naast vijvers met vissen en prachtige waterlelies, kun je er ook voor kiezen om een natuurlijke zwemvijver aan te leggen. Gedurende het jaar verandert de vijver voortdurend door de verschillende seizoenen, waardoor je tuin dynamisch is.

 Je woning wordt meer waard

Een aantrekkelijke tuin is een zeer belangrijk verkooppunt voor huizenkopers en zorgt er dan ook voor dat je de vraagprijs van je woning omhoog kunt bijstellen. Veel mensen houden er namelijk van om in de zomer te genieten in hun tuin, waardoor een ruime en nette tuin zeer gewild is.

 Goede optie voor visliefhebbersEen vijver in je eigen tuin biedt je de mogelijkheid om als visliefhebber zelf vissen te houden en zorg te dragen voor vissen. Je hoeft niet per se een echte visliefhebber te zijn om te weten dat vissen dezelfde werking hebben als vuur in een open haard: je kunt er heerlijk in wegdromen en minutenlang naar kijken. Het zorgt voor ontspanning en rust in je tuin, waardoor je heerlijk bijkomt na een lange werkdag. We raden je aan om alle benodigdheden voor het onderhoud van de vijver op één plek op te slaan, zoals in een kunststof tuinhuis.

Gerelateerde berichten

Kindvriendelijke tuin? Volg deze vier tips!

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tuinieren is een grote hobby voor veel mensen, maar tegenwoordig is er zoveel mogelijk dat je soms niet meer weet...

Lees meer

Dit moet je weten als je gras gaat zaaien

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Een gazon vol groen en zacht gras siert elke tuin. Als je het zaaien goed aanpakt en het gras vervolgens goed...

Lees meer

Over ons

We inspireren je graag met leuke ideeën. Lees onze blogs hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ annekestuintje.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden

Pin It on Pinterest