Over het verzorgen van orchideeën

Geplaatst op

Bij een orchideeën kwekerij vind je de nodige kennis en kunde op het gebied van deze mooie bloemen. We willen je dan ook zeker aanraden om op de website van een van de beste kwekerijen van ons land te gaan kijken: dehoogorchids.com. Daar vind je ook tal van mooie voorbeelden welke soorten orchideeën er verkrijgbaar zijn. In deze blog willen we jou meer vertellen over hoe je orchideeën kunt verzorgen. Lees snel verder en ontdek hoe ook jij je orchideeën gezond kunt houden. 

Specifieke verzorging 

Wanneer we kijken naar wat orchideeën prettig vinden om in te groeien, dan valt het op dat de temperatuur over het algemeen tussen de 18 en 20 graden ligt. Wanneer de temperatuur lager in de kamer is, zal de bloem minder goed groeien. Ook is het af te raden om een orchidee naast de ingang van een kamer te zetten. Daar kan het toch wat kouder zijn dan op andere plekken in de kamer. Zet de orchidee ook niet in de zon. Hoewel de bloem van zonlicht houdt, is een felle zon juist funest. 

Wat moet ik doen als mijn orchidee uitgebloeid is?

Wanneer de orchidee uitgebloeid is, is het zeker niet het geval dat deze weg moet uit je woning. Sterker nog je kunt hem snoeien en het volgende bloeiseizoen er weer van genieten. Wat je moet doen is de bloem afknippen tot zo’n 20 a 25 cm boven de grond. Daarna zul je zien dat er zich een knop gaat vormen. Deze groeit uiteindelijk weer uit tot een bloem. Wanneer je de knop groei wilt bevorderen is het raadzaam om de plant in een kamer te zetten waar de temperatuur tussen de 15 en 16 graden Celsius bedraagt. Wanneer de knop een zekere mate van groei doorgemaakt heeft, kun je de plant met ontwikkelde knop weer in een warmere kamer neerzetten. 

Voor meer interessante tips en achtergrondinformatie willen we je graag doorverwijzen naar de andere teksten op onze site. Zo blijf je op de hoogte van wat er speelt. Hou jij van groene vingers, dan moet je echt onze site in de gaten blijven houden.

Gerelateerde berichten

Kindvriendelijke tuin? Volg deze vier tips!

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tuinieren is een grote hobby voor veel mensen, maar tegenwoordig is er zoveel mogelijk dat je soms niet meer weet...

Lees meer

Dit moet je weten als je gras gaat zaaien

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Een gazon vol groen en zacht gras siert elke tuin. Als je het zaaien goed aanpakt en het gras vervolgens goed...

Lees meer

Over ons

We inspireren je graag met leuke ideeën. Lees onze blogs hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ annekestuintje.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden

Pin It on Pinterest