Maak van je huisje een superleuke plek

Geplaatst op

In Nederland zijn er een x-aantal mensen die een huisje op een volkstuinencomplex hebben. Ze besteden veel tijd en het nodige geld aan. Wanneer je zo’n huisje hebt, dan heb je een ideale plek onder de zon te pakken. Het is echt leuk om het familie en vrienden daar bijvoorbeeld een barbecue te doen, et cetera.

Wanneer je een huisje te pakken wilt krijgen, is het belangrijk dat je je inschrijft bij een vereniging die de volkstuinen beheert. Een stuk land huren daar en daarop staat vaak al een huisje of je kunt er zelf één op zetten. We gaan er in deze blog even wat dieper op in, dus lees snel verder.

Interieur van het tuinhuis 

In sommige gevallen zie je dat het tuinhuis van mensen op een volkstuinencomplex bijzonder basaal ingericht is. Een eenvoudige keuken en vrijwel het hele interieur gemaakt van hout. Natuurlijk zijn er ook andere opties bijvoorbeeld het tuinhuis maken van steen en het interieur helemaal strak inrichten. Dan is het een mogelijkheid om een gietvloer in het tuinhuis te maken. Deze vloer heeft zich bewezen in de industriële context en is erg slijtvast. Dat moest ook wel, want in deze laatste context is er een vloer nodig die een bijzonder zware belasting aan kan. De gietvloer zorgt voor een solide basis. 

Stijlen die erg mooi bij gietvloer passen zijn de industriële stijl en de Scandinavische stijl. En ja, mensen kijken ook graag tv in hun huisje. Kijk dan eens naar een mooie tv standaard, dat ziet er strak uit en je hebt er niet veel ruimte voor nodig. Je vindt er meer over op: https://vebos.nl/.

Of ga je toch liever voor de basale, back to the roots feel?

Toch heeft het ook wel wat om het tuinhuis zo basaal mogelijk, dus alles van hout, in te richten. Je bent een stuk minder geld kwijt zijn wanneer je gewoon alles van hout doet. Het is wel belangrijk om het onderhoud op peil te houden. Zorg ervoor dat je houten delen zoveel mogelijk behandeld met middelen die ervoor zorgen dat het minder snel rot.

In vele gevallen zou  je ook een huis van vorige eigenaars kunnen overnemen en dit aanpassen naar je wensen. Wanneer het dan al een woning is met heel veel houtdelen, dan is het natuurlijk leuk om daarop voort te borduren. Dingen die heel mooi bij een dergelijk interieur passen vind je dikwijls op brocantes. Niet alleen in ons eigen land zijn die bijzonder, ook in Frankrijk weten ze wel raad met antieke spullen en vintage design.

Gerelateerde berichten

Kindvriendelijke tuin? Volg deze vier tips!

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tuinieren is een grote hobby voor veel mensen, maar tegenwoordig is er zoveel mogelijk dat je soms niet meer weet...

Lees meer

Dit moet je weten als je gras gaat zaaien

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Een gazon vol groen en zacht gras siert elke tuin. Als je het zaaien goed aanpakt en het gras vervolgens goed...

Lees meer

Over ons

We inspireren je graag met leuke ideeën. Lees onze blogs hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ annekestuintje.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden

Pin It on Pinterest