Kindvriendelijke tuin? Volg deze vier tips!

Geplaatst op

Tuinieren is een grote hobby voor veel mensen, maar tegenwoordig is er zoveel mogelijk dat je soms niet meer weet wat je moet doen. Heb je kinderen, dan is het in ieder geval van belang dat de tuin kindvriendelijk is. Is dat ook voor jou belangrijk, maar weet je niet wat handig is? In deze blog geven we een aantal tips ter inspiratie, zodat jij ook aan de slag kunt met een kindvriendelijke tuin!

  1. Gras om te spelen

Ten eerste zorgt gras voor een natuurlijke uitstraling. Bijkomend voordeel is dat gras een kindvriendelijke ondergrond is om op te spelen. Kinderen vallen hier niet zo hard op (in tegenstelling tot tegels en stenen). Kies je voor een gazon, dan zijn er twee manieren om dit aan te leggen: inzaaien of graszoden. Houd er alleen wel rekening mee dat gras wel veel moeite kost om het netjes te houden. Om het je makkelijker te maken, kun je ook kiezen voor kunstgras. Kunstgras vraagt bijna geen onderhoud, maar is net zo kindvriendelijk als echt gras. Met kinderen heb je het sowieso al erg druk, dus kunstgras is daarom eigenlijk ideaal. Ook geniet je het hele jaar door van groen in de tuin. Een gazon van kunstgras staat erg fraai als je ook bloemen en vaste beplantingen hebt.

  1. Vaste beplanting

Naast gras kun je natuurlijk ook verschillende planten en bomen in de tuin planten. Heb je kinderen, dan is het wel slim om research te doen en te kijken welke giftig zijn, want deze kun je maar beter niet in de tuin hebben. Kinderen vinden het soms namelijk wel leuk om op ontdekkingstocht te gaan en stiekem besjes, blaadjes of andere onderdelen van een plant in hun mond te stoppen. Dit geldt ook zeker wanneer je huisdieren hebt! Kijk verder ook naar de stijl, kleur en grootte van een plant of boom. Het mooiste is als je voldoende ruimte tussen de planten houdt, want anders ziet het er al snel rommelig uit. Kindvriendelijke planten en bomen zijn onder andere: klimop, wilgenboom, en vlinderstruik.

  1. Klimplanten

Klimplanten zijn een goede optie als je een kindvriendelijke tuin wilt realiseren. Deze groeien de hoogte in naar het licht en zie je vaak bij een muur of schutting. Klimplanten besparen daardoor veel ruimte, waardoor er meer ruimte voor de kinderen overblijft om op te spelen. Klimplanten zijn in diverse soorten en maten te verkrijgen, waarvan de klimop de meest bekende is. Let erop dat klimplanten een goede ondersteuning nodig hebben om te kunnen klimmen en groeien. Naarmate klimplanten groter worden, worden ze ook zwaarder en dan is die ondersteuning ook extra belangrijk.

  1. Borderpakketten

Tenslotte kun je ook voor borderpakketten gaan. Deze zijn in kant-en-klare versies inclusief plan verkrijgbaar. Een borderpakket bevat een verzameling planten die goed met elkaar te combineren zijn. Je hoeft dus niet meer zelf na te denken over welke combinaties nou goed werken. Er zijn zelfs speciale kindvriendelijke borderpakketten te koop en in deze pakketten zitten alleen planten die niet giftig en daarmee veilig voor kinderen zijn. Daarnaast zijn er speciale borderpakketten voor schaduwrijke plekken of juist voor plekken die vol in de zon staan. Ook kun je vaak kiezen voor onderhoudsvriendelijke pakketten en dat is ideaal als je niet veel tijd hebt om te tuinieren.

Gerelateerde berichten

Dit moet je weten als je gras gaat zaaien

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Een gazon vol groen en zacht gras siert elke tuin. Als je het zaaien goed aanpakt en het gras vervolgens goed...

Lees meer

Over ons

We inspireren je graag met leuke idee├źn. Lees onze blogs hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ annekestuintje.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden

Pin It on Pinterest