Kunstgras in je tuin is onderhoudsarm, voelt heerlijk aan en vrijwel niet van echt te onderscheiden. Het is dan ook steeds populairder in tuinen. We horen echter nog steeds dat mensen bewust niet voor kunstgras kiezen, omdat ze een huisdier hebben. Kunstgras zou slecht zijn voor dieren, maar de nieuwste kunstgrassoorten zijn huisdiervriendelijk. Wij vertellen je er alles over.

Reactie van dieren op kunstgras

Dieren hebben de neiging om kunstgras te behandelen zoals normaal gras. Eventuele uitwerpselen zijn gemakkelijk te verwijderen of weg te spoelen. Als het gras zeer intensief wordt gebruikt door huisdieren, zoals in een kennel of in een pension, dan raden we wel aan om het gras periodiek te reinigen met een ontsmettingsmiddel of met een mix van water en azijn. Dit helpt om geuren te verwijderen en bacteriën te doden. Als je slechts één of enkele dieren hebt die af en toe in de tuin zijn, dan is dit niet nodig.

Kunstgras is ook geschikt voor honden

Honden hebben de neiging om af en toe in de grond te graven, maar kunstgras is ook zeer geschikt voor honden. Als het kunstgras goed aangelegd en geïnstalleerd is kunnen honden er namelijk niet in graven of er op een andere manier schade aan toe brengen.

Veiligheid van kunstgras

Ja, kunstgras is veilig voor honden en huisdieren. Door de kleine gaatjes in het gras verdwijnt regen en urine door het gras zonder de kwaliteit van het gras te beschadigen. Uitwerpselen ruim je eenvoudig op en het gras veeg je eenvoudig af, waarna het te besproeien is om het schoon en hygiënisch te houden. Het gras is volledig veilig voor huisdieren, het is alleen raadzaam om erop te letten dat je dier er niet van probeert te eten.

Voordelen van kunstgras voor dieren

Er zijn vele voordelen om kunstgras in je tuin te leggen, waaronder:

  • Kunstgras wordt niet doorweekt en modderig, dus je hebt geen last van modder in huis.
  • Kunstgras kan vochtig worden, waardoor het voor dieren comfortabel aanvoelt.
  • Kunstgras is niet te beschadigen door energieke dieren die in de tuin spelen.
  • In kunstgras kan niet gegraven worden.

Kunstgras zorgt ervoor dat huisdieren gewend raken om naar het toilet te gaan op grasvelden en doordat kunstgras eenvoudig schoon te houden is, bespaart je dat veel tijd en moeite.