Alles over rolluiken

Geplaatst op

Ben je toe aan nieuwe zonwering voor jouw huis? Weet je al zeker dat het rolluiken gaan worden? Dan is het verstandig om exact te weten wat jouw rolluik mogelijkheden zijn en waar je op kunt letten bij het aanschaffen van rolluiken. Als je al overtuigd bent van jouw beslissing voor rolluiken, dan weet je ongetwijfeld al een aantal pluspunten. Rolluiken werken verduisterend, inbraakwerend, isolerend, geluidswerend en zorgen voor een lagere energierekening.

Kwaliteit van het rolluik

Bij het aanschaffen van rolluiken is het verstandig om op de kwaliteit van de rolluiken te letten. Rolluiken zijn een aanschaf waar je lang plezier van wilt houden. Dit kan ook, als je maar goed let op de kwaliteit van het rolluik. 

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze is bepalend voor de kwaliteit van het rolluik. Er zijn drie materialen waaruit je kunt kiezen: aluminium, kunststof en staal. 

Aluminium rolluiken

Als richtlijn kunt je aanhouden dat een aluminium rolluik de beste kwaliteit heeft van de drie hierboven genoemde opties. Aluminium is sterk, kleurvast en leverbaar in alle RAL-kleuren.

Met aluminium rolluiken profiteer je van optimale isolerende en inbraakwerende eigenschappen.

Kunststof rolluiken

Kunststof rolluiken zijn licht in gewicht, verkrijgbaar in meerdere kleuren en budgetvriendelijk. Kunststof rolluiken zijn vatbaarder voor weersomstandigheden zoals harde wind en hagel. Kunststof rolluiken vervormen en verkleuren echter wel eerder dan bijvoorbeeld aluminium rolluiken. Plus de eigenschappen van de meeste rolluiken (isolerend, geluidswerend, etc.) zijn minder aanwezig.

Stalen rolluiken

Ondanks het zware gewicht en de uitmuntende brandwerende en inbraakwerende eigenschappen van stalen rolluiken, zien we deze niet veel terug. Stalen rolluiken worden vooral gebruikt bij winkelpanden en bedrijven.

De bediening van de rolluiken

Hoe zie je de bediening van de rolluiken voor je? De tijd dat rolluiken handmatig met een bandopwinder werden bediend, ligt ver achter ons. Nu liggen nieuwe, handige oplossingen meer voor de hand:

  • Wandschakelaar: een wandschakelaar wordt op een vaste plek bevestigd aan de muur. Met een eenvoudige druk op de knop kan je je rolluiken bedienen.
  • Smartphone: Tegenwoordig is het mogelijk om met een app op je smartphone je rolluiken te bedienen. Zelfs als je onderweg bent.

Afstandsbediening: Het is mogelijk om een fysieke, losse afstandsbediening te gebruiken voor het bedienen van de rolluiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je graag met leuke idee├źn. Lees onze blogs hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ annekestuintje.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden

Pin It on Pinterest