Hoe maak ik eenvoudig een mooie, mediterraanse tuin?

Geplaatst op

Kies planten die inheems zijn in mediterrane gebieden, zoals lavendel, olijfbomen, bougainvillea, jasmijn en rozemarijn. Deze planten gedijen goed in warme en droge omstandigheden en brengen de typische geur en kleuren van de Middellandse Zee in je tuin. Plaats ze in potten of langs paden en creëer zo een weelderige en levendige omgeving.

Speel met kleuren

Mediterrane tuinen worden vaak gekenmerkt door heldere en levendige kleuren. Gebruik kleurrijke keramische potten, kussens en decoratieve elementen om een levendige sfeer te creëren. Denk aan tinten zoals turquoise, geel, oranje en terracotta. Combineer deze kleuren met natuurlijke materialen zoals hout en steen voor een authentieke uitstraling.

Creëer schaduwrijke plekken

In mediterrane landen is schaduw essentieel om de hete zomers te kunnen doorstaan. Creëer schaduwrijke plekken in je tuin met behulp van pergola’s, luifels of schaduwdoeken. Plaats comfortabele tuinmeubelen zoals loungestoelen of een hangmat onder de schaduwrijke plekken, zodat je kunt ontspannen en genieten van de verkoeling.

Gebruik natuurlijke materialen

Mediterrane tuinen hebben vaak een rustieke en natuurlijke uitstraling. Gebruik natuurlijke materialen zoals terracotta tegels, natuursteen, houten meubels en bamboe accessoires. Dit geeft je tuin een authentieke sfeer en zorgt voor een naadloze integratie met de omgeving.

Voeg waterelementen toe

Water is een kenmerkend element in mediterrane tuinen. Overweeg het toevoegen van een fontein, een waterput, een vijver of zelfs een klein zwembad als je daar de ruimte voor hebt. Het geluid en de aanblik van stromend water brengen een gevoel van rust en koelte met zich mee, waardoor je tuin een oase van ontspanning wordt.

MyPalmShop biedt je een scala aan opties wanneer je graag een exotische twist wilt geven aan je tuin. Je kunt er terecht voor palmen en exotische planten en gewassen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je graag met leuke ideeën. Lees onze blogs hiervoor.

Contactgegevens

Via info @ annekestuintje.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden

Pin It on Pinterest